מינויים חדשים בעמותת "יש"
דברי פרידה וסיום של יו"ר העמותה - מרים גריבר לאסיפה הכללית ב-29 ביולי 2021
נכתב ע”י מערכת
1. ברוכים הבאים לאסיפה הכללית. אני שמחה לראות את הפנים המחייכות שלכם שבמשך שמונה השנים שכיהנתי כיושבת הראש. הן, שהעניקו לי את הכוח להמשיך בתפקיד. לפני שנמשיך באספה אני מבקשת מכולם לעמוד דקת דומיה לזכר כל חברינו ז"ל שהלכו לעולמם בשנתיים האחרונות.
2. שנת 2020 הייתה שנה מיוחדת בגלל מגיפת הקורונה. אף על פי כן קיימנו ישיבות ועד מנהל פעילות שהזמנו אליהן מרצים שהדריכו אותנו בהתמודדות עם אירועים קשים ובעיות בריאות. כמו כן קיימנו כנסים בזום. בכנסים אירחנו מרצים ואמנים בהרצאות והופעות. השתתפנו בכנס "תקומה – יום הוקרה לשורדי השואה" של מרכז הארגונים. פתחנו אתר אינטרנט חדש ופייסבוק של העמותה, עשינו קמפיין תרומות באתר ובפייסבוק. שוחחתי רבות עם יושבי ראש הסניפים ואני מודה להם על כך שהיו בקשר מתמיד עם חברי הסניפים והציעו להם עזרה. גם ברצוני להודות לכל בני הדור השני שהצטרפו לעמותה ומסייעים לנו מאוד. וכן תודה לכל חברי עמותת יש שעוסקים במלאכה ועוזרים אחד לשני. בתקופה זו כל ישראל הייתה תחת מטר של טילים וברוך השם כולנו עברנו את המתקפה בלי פגע. נפגשנו בזום והרמנו כוסית לכבוד חגי תשרי ופסח. קיימנו כנס בנושא: "מחנות עקורים, פוקינג – בית זמני בדרך למולדת".
האספה הכללית של שנת 2020 אף היא התקיימה בזום ובה המליץ עורך הדין של העמותה שכל בעלי התפקידים ימשיכו בכהונתם לשנה נוספת.
כהרגלי, אני מברכת את כל חברי העמותה, השורדים והניצולים. אני מאוד גאה בעמותה שלנו, שהיא עמותה ייחודית בהרכב חבריה. חברינו בעמותה הגיעו לארץ ממערב ומזרח אירופה ומצפון אפריקה. כולנו חולקים את שמחותינו וכואבים כאשר אחד מחברינו הולך מאתנו. אני גאה מאוד ומריעה לכל אחת ואחד מאתנו שבנינו את המדינה הזאת והיינו בכל מקום שנדרשנו, בנינו יישובים וערים, היינו מפקדים בצבא, מרצים באוניברסיטאות, אנשי רוח ועבודה. על כך אני מוחה לנו כפיים ואני מבקשת מכולנו למחוא כפיים יחד.
היה לי לכבוד לעמוד בראש העמותה במשך שמונה השנים האחרונות. ההישגים שהשגנו לניצולים ולשורדים היו הישגים ברוכים והתוצאות נראות בקצבאות. גם שמחנו שחלק מניצולי השואה שעלו אחרי 1953 החלו לקבל קצבה חודשית, אבל לצערנו יש עדיין קבוצה גדולה שאנחנו צריכים לפעול כדי שגם הם יקבלו יותר ממה שהם מקבלים. העזרה שהשורדים והניצולים הסיעודיים מקבלים מקרן הרווחה, בעזרת ועידת התביעות, גם היא אינה מספקת ויש לפעול לעזרה גדולה יותר. ניתן לעשות זאת באמצעות שיתוף פעולה עם מרכז הארגונים וועידת התביעות. קיים פרוייקט נוסף שבאופן אישי הייתי רוצה להעלות. בשבוע שעבר התקיימה אסיפה מטעם האפוטרופוס הכללי ובה דובר על השבת הרכוש האמנותי שנגזל בשואה מיהודים בכל העולם. האפוטרופוס הכללי מקווה להביא לעשיית צדק והנצחת העולם התרבותי היהודי. בישיבה עלו הצעות שונות במיוחד לגבי יצירות אמנות שאין להן יורשים. אני הצעתי להם שהחלום הרטוב שלי הוא הקמת מוזיאון לאוצרות האמנות שנגזלו בשואה. ביקשתי שייבנה מוזיאון מיוחד לאוצרות שנגזלו ללא מתן חשיבות לערכם הכספי, על ידי הממשלה והאפוטרופוס הכללי. למוזיאון זה יהיה חלק גדול בהנצחת התרבות היהודית העולמית והשואה. מוזיאון שיציג אוצרות אמנות אלה יהיה חלק חשוב מהשגת המטרה שהשואה לא תשכח.
3. השנה הגעתי להחלטה שהגיע הזמן לפנות את תפקיד יושבת ראש העמותה -לחברה או חבר שימלא את התפקיד. אינני מתכוונת לפרוש מפעילות העמותה ואף לא מפעילות כללית לטובת ניצולי השואה. אני שמחה לדווח לכם שנבחרתי כחברה בוועד המנהל העולמי של ועידת התביעות. כמו כן אמשיך לפעול בתוך מרכז הארגונים ובפורום בכנסת.
לצערי הרב, היועץ המשפטי של העמותה, עו"ד דן יערי, הודיע על פרישתו מהתפקיד. אנחנו מודים לו על ארבע שנים של עבודה בהתנדבות לטובת עמותת י"ש.
(לקרוא לעו"ד יערי ולהעניק לו תעודת הוקרה על מפעלו למען ניצולי ושורדי השואה.)
אסיים בדבריו של ח"כ אורי אורבך המנוח:
"יהי רצון מלפניך שתתן שנה טובה יותר לזקנים הלא בריאים, שתמצא אהבה לכל הבודדים והבודדות, שתתן לסקרנים ללמוד, לרקוד ולמי שרוצה לעבוד. הכי חשוב שנחזיר לגיל הזהב את הכבוד".